5.1 Kauppakunnostus ja vähäinen käsittely

< 5. Kauppakunnostus, jatkojalostus, ostotoiminta ja poiminta | Sisällysluettelo | 5.2 Alhaisen jalostusasteen valmistus >

Vähäistä käsittelyä ovat tilan omien luonnonmukaisesti tuotettujen tuotteiden kauppakunnostus, pesu, kuivaaminen, pakkaaminen ja merkitseminen luonnonmukaisesti tuotetuiksi. Esimerkkejä: yrttien ja marjojen kuivaaminen.

Tilalla tuotettujen jalostamattomien tuotteiden kauppakunnostus ja vähäinen käsittely kuuluvat ELY-keskusten valvontaan. Kauppakunnostus ja vähäinen käsittely eivät edellytä alhaisen jalostusasteen valmistuksen valvontaan ilmoittautumista, vaan ne tarkastetaan automaattisesti luomutarkastuksen yhteydessä.

Ks. Luonnonmukainen tuotanto 1 Yleiset ja kasvintuotannon ehdot, luku 10.1 (www.ruokavirasto.fi > Tietoa meistä > Asiointi > Oppaat ja lomakkeet > Yritykset > Luomun lomakkeet ja ohjeet > Luomutuotannon ohjeet 1. Yleiset ohjeet ja kasvintuotannon ehdot).

Sivu päivitetty 21.1.2019


< 5. Kauppakunnostus, jatkojalostus, ostotoiminta ja poiminta | Sisällysluettelo | 5.2 Alhaisen jalostusasteen valmistus >