< 4. Toimijan vuosittaiset velvollisuudet | Sisällysluettelo | 5.1 Kauppakunnostus ja vähäinen käsittely >
Tuotteiden kauppakunnostus ja vähäinen käsittely eivät edellytä ilmoittautumista valvontaan, vaan ne tarkastetaan tuotantotarkastuksen yhteydessä.
Alhaisen jalostusasteen valmistus ja valmistuttaminen edellyttävät ilmoittautumista ELY-keskuksen valvontaan.
Luomukeruutuotteiden jatkojalostus ja ostotoiminta kuuluvat Ruokaviraston valvontaan.
Luonnontuotteita keräävät ja niitä ostotoimintaa harjoittaville yrityksille myyvät poimijat (yksityishenkilöt) noudattavat ostoyrityksen antamia ohjeita.
5.1 Kauppakunnostus ja vähäinen käsittely
5.2 Alhaisen jalostusasteen valmistus
5.3 Jatkojalostus / elintarvikkeiden valmistus
Sivu päivitetty 21.1.2019
< 4. Toimijan vuosittaiset velvollisuudet | Sisällysluettelo | 5.1 Kauppakunnostus ja vähäinen käsittely >